onsdag 7 maj 2008

Bildade bloggläsare, ser man på!

Ännu mer boktips. Tack. Jag tror mig faktiskt ha väldigt bildade bloggkompisar. Härligt. Själv har jag lite bildningkomplex (skolkade bort högstadiet förutom sista terminen och var medioker i gymnasiet, men alla minns mig, det är väl det viktiga????) så jag tycker det känns bra att ha er vid min sida. Jag är inte så allmänbildad heller. I bland stirrar min man på mig som om jag var ett spöke och då har jag precis outat att jag trodde att Lettland var en stad eller frågat om det stora berget i Hagaparken har rullat dit. Men jag är bra på annat brukar jag säga!

4 kommentarer:

Anonym sa...

men hallå, du skriver ju skitbra och har gett ut flera romaner (PLUS har ett eget program). den dagen jag nått dit kommer jag känna mig fabulös så det borde du också göra. :)

Belinda sa...

Jo absolut, jag vet det! JAg menade bara att det där akademiska komplexet finns däribland men jag skulle inte byta nort ngt för att få ngt annat.

Maricka sa...

Här kommer ytterligare tt boktips. Vill du bara slappläsa något som ändå är bra så rekommenderas Jo Nesbö (dock med ett dansk/norskr ö på slutet). Finns i pocket nu. Börja med Smärtans hus och sedan de två följande böckerna. Perfekt att läsa om man gillar att dyka ner i handlingen så fort man tar upp boken på nytt.

eff sa...

On Intelligence av Jeff Hawkins. Bara för att folk oftast bara tipsar om skönlitteratur tipsar jag om nåt annat. Handlar om (surprise) intelligens, men som abstrakt fenomen, hur det funkar och hur man kan försöka sig på att skapa artificiell dito.

Eventuellt Beyond Fear av Bruce Schneier också. Handlar om säkerhet och riskbedömning. Skulle vara intressant att höra hur en förälder tänker, det är ju så jävla många chocker och risker och det ena med det tredje vad gäller småglin. Sen hör man ju ibland om folk som vägrar låta ungen gå ut för alla fula gubbar, men ändå kör runt med samma unge obältad i bilen (tokig riskbedömning där alltså).

Typ så.

(Bruce Schneier har en blogg och är säkerhetsguru. Jeff Hawkins grundade Palm och Handspring som gjorde handdatorer när det begav sig.)