onsdag 7 maj 2008

Dagens krönika i Aftonbladet- litet utdrag

Nu när våren är här blir det tydligare än någonsin, ja man skulle väl kunna säga att det är ett absolut vårtecknet. Vår=män som kissar på offentlig plats. Vad är grejen med att ni knappt orkar gå undan? Jag har tappat räkningen på hur många män jag har gått förbi som stått bara en meter från gångvägen och tömt urinröret, när det finns buskage bara fem meter bort. Är det en exhibitioniskt grej? Lite “titta på min snorre!” Men I så fall- hate to break it- vi tjejer går inte igång på snorrar som sputar urin. Eller ja, vissa gör det men jag vågar nästa lova att majoriteten inte gör det. Men jag är trött nu. Jag är trött på att vara den som vänder andra kinden till när vi passerar varandra. Varför ska jag skämmas å era vägnar? Jag ska börja vara jobbig. I alla fall i dagsljus. Jag ska jävlas med er nästa gång vi ses.
...
Varför bryr jag mig? Vet ni, jag tror egentligen att jag på något tvistad vis är avundsjuk. Tänk det omvända. Hukande kvinnobakar över hela stan, precis bredvid cykelvägen, lättandes på trycket. Hur skulle det se ut? Hur många veckor skulle det ta innan det klassades som ett samhällsproblem och speciella kisspolisstyrkor sattes in för att bringa ordning. Vi kanske till och med skulle få uppleva ännu en förklaring till varför kvinnor blir våldtagna (Vi sitter ju där på huk och ber om det liksom). Men kvinnor skulle aldrig sitta så för våra underliv är för laddade för det. Vi kan inte avsexualisera musen lite som vi vill. Ni män har ju den fördelen att snorren både kan vara erotisk laddad eller ett subjekt. Sen får snoppen vara “kul” också, om ni virar en ballong kring den så garvar alla. Detta är jag avundsjuk på för det underlättar så ofantligt mycket här i livet att vara kapten på sin egen skuta. Att äga sin sexualitet. Och det är klart att vi svenska kvinnor inte är offer, våra kroppar tillhör ingen annan. Värre är det i andra delar av världen där just kroppen är det första som ryker i handel skapad av misär. Men det spelar roll, här som där, att kuken får finnas till lite som den själv behagar. Att den får vara sig själv en stund. Det måste vara jäkligt nice helt enkelt. Men sluta pissa stolt för det. Huka i buskarna som vi kvinnor, tack.

För full längd, köp bladet idag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Läste texten med Aftonbladet Plus, och du har inte bara en poäng utan flera. Det gör inget att det känns "hoppigt" i texten. Vi förstår vad du vill säga. You go!

Anonym sa...

Hahahah
Så jävla bra skrivet, helt klockrent.
Du är bäst.
Har du nån ny bok på gång?? Har läst dina om Agata och dom är jättebra.
Pernilla

Anonym sa...

Tror det har ngt med att göra med att när dem var små så sa alla hela tiden "titta vilken gullig pillesnopp". Märker det på mina tjejkompisar hur dem är med sina söner.Inget som direkt sägs till små tjejer, så växer pojkarna upp till män och tror fortfarande att dem har en gullig pillesnopp.
Typ.

Belinda sa...

Haha- ja så är det. Vi beundrar pillesnoppen.