onsdag 12 mars 2008

Aftonbladetkrönika

Idag har jag Ab-krönika. Tyvärr kan jag inte länka till den för det är en betaltjänst nu för tiden. Jag kan inte publicera hela som i papperstidningen heller. Men ett utdrag ska ni få:

Jag fattar hur Melodifestivalreportrana har det. Jag lider nästan med dem. De äter, skiter, sover Melodifestival under dessa veckor, totalt hjärntvättade, och när Carola åker ur tävlingen så mejlar de eller ringer till sina chefer och skriker med upphetsade röster att “DET ÄR SLUTET… JAG UPPREPAR SLUTET… HERREGUD… CAROLA ÅKTE UT… SÅG NI…VAD FAN HÄNDE” som om de satt på journalisthotellet i Bagdad med störtkrukorna på. Inne I kokoonen så är Melodifestivalen allt. Det är känslor till max. På högsta volym.

Utanför Christer Björkmans värld är det så klart inte SLUTET och hela Sverige HATAR INTE CAROLA. Det största skälet till att Carola inte gick vidare var att låten inte var så bra. Den var grötig och lyfte aldrig. Nordman däremot, jag kommer fortfarande ihåg refrängen eftersom den satte sig som tuggummi i håret. Nordman brände en häxa medan Carola mest stod där rakt upp och ner i medioker vintageklänning utan varken vindmaskin eller böljande släp (det hade Sibel däremot) tillsammans med eh…vad hette han nu igen, den där killen som hon sjöng duett med?

Carola själv tycker att det är en häxjakt. Charlotte Perrelli tycker det är läskigt att folk hatar Carola och Linda Bengtzing är också bekymrad över hur svenska folket förföljer Carola. Problemet är bara att “folket” inte gör det. De röstade inte på henne men nu är de på jobbet igen och de hämtar barnen precis som vanligt och åker bilen eller bussen och handlar maten och skurar toan och tjafsar om vem som ska tvätta och försöker få ihop till nästa hyra. The people ar busy helt enkelt. Det är medierna och kanske även Carola själv som vill få det till att “folket” bygger bål I skogen och drar man ur huse för att krossa den gamla nationalklenoden. Men det är ju bara en tävling. Och de som röstade kanske hade höga förväntningar på låten eftersom alla som skriver I tidningar älskade den så de blev lite besvikna när de hörde den.

Carola kommer att klarar sig. Carola bor I ett miljonhus och kör flashiga bilar och tjänar massor av pengar, Hon har en son som är frisk och fin. Hon tror på Gud. Hon har fans. Hon skulle kunna göra en utsåld krogshow I morgon eller en bästsäljande självbiografi till nästa bokmässa. Det fixar sig. Det här är inte slutet och det är inte en häxbränning.

2 kommentarer:

Vera sa...

tur att jag har betaltjänsten då. ska spana in din senaste krönika kexet :)
tjoflöjt

Helen sa...

Ja herregud vad sant, visst tittar man och kanske röstar men det är bara lördagsunderhållning vi pratar om, inte människo-förföljelse eller upplopp, nu ska jag också gå in och läsa hela krönikan, tycker din blogg är riktigt bra, häls H