torsdag 13 mars 2008

Amningsmullor!

Från noll alkohol säger nu Livsmedelsverket att det är okej att dricka något glas när man ammar. Förvirring råder. Vem kommer våga börja? Grundproblemet är att kvinnor inte tänker själva. Detta påpekar en ledare i Expressen också men jag känner mig lite missnöjd med att de bara nämner sin egen skribent Linna Johansson som en som opinionsbildad mot amningsmullorna. För är det någon i det här landet som kritiserat amningsmullorna och vårt lands fåfänga inställning till att solidarisera oss med tredje världens kvinnor - det är därför det är så laddat att prata om flaskmatning i Sverige fortfarande, för i tredje världen kan barn dö av det- är det moi!

Problemet är som sagt att kvinnor inte vågra tänka själva. Grupptrycket är för stort. Tjejer som inte vill amma är djävulen själva. Tjejer som låter pappan mata med flaska för att få gå på krogen är galna. Det är som om vi förvänats ge upp allt när vi får barn. Vi ska inte längre längta efter något annat. Vi ska bara vilja vara med våra barn hela tiden. Men att vara med våra barn hela tiden är det säkraste sättet att hamna på hispan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Knappast galna, bara olämpliga som mödrar.

Snegurotjka sa...

Exakt! Jag undrar över dom där tjejerna på familjeliv.se som aaaldrig tycker att det är jobbigt att vara med sina barn. Vad går dom på liksom?