lördag 15 mars 2008

Duktiga tjejer, slackiga killar

Min kompis Karin skrattade högt medan hon läste Linda Skugges krönika i Expressen idag om att tjejer är dubbelt så bra chefer som män men ändå får män fler jobb/chanser. Linda rådissar killarna. Man hör svärdet vina när huvuden faller. Karin skrattade och läste högt. Nästan-svärmor satt bredvid och såg inte road ut.

- Varför generaliserar Linda alltid om kvinnor och män, sa nästan-svärmor.
- Men det stämmer ju. Hela mediebranschen är till exempel överfull av duktiga brudar som bara kommer hälften så långt som halvbegåvade killar, påpekade Karin och jag i mun på varandra.
Nästan-svärmor, den radikala storfeministen, ryckte på axlarna.
- Varför går ni med på det då?

Jag vet inte om hon är galen - hela den feministiska kampen handlar väl om att det ser ut så här och att kvinnor försöker förändra det trots att vi inte ska bära hela ansvaret för att förändra sakernas tillstånd?- eller om hon har helt jävla rätt. Varför köper vi det? Varför avslöjar vi inte dem?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Men hur många kvinnor är det egentligen som försöker förändra systemet? Känns som att det är som det alltid varit.Några som kämpar och får utstå en jäkla massa skit på vägen för att det finns galet mkt kvinnor där ute som vill ha hela föräldraledigheten samtidigt som dem ska ha hela pensioner fast dem inte vill jobba heltid,nöjer sig med lågavlönade jobb osv osv.Det är så himla fint att papporna är föräldralediga men hur länge då, 3mån över sommaren?
Det var ok att skylla på systemet förut men nu har man fan inga ursäkter,70 talisterna och framåt ska veta bättre.

Anonym sa...

Trodde Linda Skugge var bitter ,men har ångrat mig. Hon är ju underbar, verklig, och inte så mycket bitter.
Du var förresten med som en fråga i postkodmiljonären i fredags, den du!

sonja sa...

Ja, törs du riva runt då? Nu när du ändå kommit en bra bit upp. Eller blir man för tacksam för den chansen man faktiskt fått, att man nöjer sig...?