söndag 16 mars 2008

Rökare får inte vara i parken

Åt lunch hos Karin idag med barnen. Sedan gick vi till parken i Aspudden. På ett träd i parken satt en lapp. Man får inte röka i parken. "Tänk på barnen".

Hahahahahaha.

Allvarligt, vad är det med oss, dagens föräldrar? Och det är inte det att jag vill att någon ska röka mina barn i ansiktet heller men om någon sitter på en jävla parkbänk och förlustar sig med tobak, vad gör det??? Jag tycker det är urfånigt. Jag tycker hela grejen med hjälm när barn lär sig krypa, nötter i stället för socker och nu, stoppa rökare från att bevista parken- är sjuk. Det måste finnas något mellanting mellan detta vi har blivit och 70-talet då vi blev nerrökta av våra föräldrar och låg i bakluckan på semester i Europa.

Dagens föräldrageneration- vi är bajsenödiga. Vi är rädda för allt. Kvinnorna blir tanter när de blir morsor och männen tysta gubbar. Vi jagar rökare som om de var pedofiler och tror att bara våra barn får GI-mat på dagis ordnar sig allt. Vi uppfostrar som resultat en generation bortskämda mesar.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Trist att du aldrig svarar på kommentarerna.

Jenny sa...

Jag är less förbud. Det är förbund å uppmaningar till höger å vänster. Det är skitäckligt med rökande människor. Och dom stinker. Men varför alla dessa förbud och storebrorkoll tamefan överallt..!

Belinda sa...

Anonyma älskling,
jag svarar på kommentarer så ofta som jag kommer ihåg och när det är något konkret att svara på.

Annika sa...

Jag tycker det är rent ut sagt jävligt dåligt att röka i en lekpark. Om man absolut måste röka, så kan personen gå och ställa sig en bit bort. Röken blåser i stort sett alltid på någon annan, som kanske inte uppskattar den. Tycker snarare att det är löjligt att reta sig på önskemålet!

Ingrid sa...

Jag håller med dej. Helt och hållet. Jag har försökt uttrycka detta men inte lyckats fullt ut, och när jag försökt tittar folk på mig som om jag vore galen.
Tack Belinda för att du är så jäkla bra.

Belinda sa...

Men Annika. En park ett offentligt utrymme! Ditt barn får inte lugncancer om någon röker tio meter bort. Jag tycker det är löjligt.

Belinda sa...

Annika, glömde- jag tror inte någon ställer sig och blåser på en unge.

Belinda sa...

Nej, tack till dig Ingrid för att du skriver sådant fint till mig...

Annika sa...

Jag tänker inte på lungcancer, inte på ohälsa över huvud taget, bara på att cigarettrök är så jäkla äckligt och gör mig illamående (även när jag inte är gravid). Och det händer alldeles för ofta att folk ställer sig ocg röker i närhetren, och då är det ju jag sommåste flytta på mig?! Som om jag skulle gå fram till någon och läögga av en hjärlig brakskit, och gå vidare. Ungefär lika mysigt.

Anonym sa...

Grejen med att inte i röka i lekparken är nog främst att slippa alla äckliga fimpar som barnen sen plockar upp och tar i munnen.

Fattar inte att rökare inte kan låta bli att slänga fimpar överallt, och att de åtminstone inte kan låta bli att fimpa där barn ska vara. USCH!
/gnällkärring

Belinda sa...

Men det håller jag med dig om Annika att om någon röker en i ansiktet det är som att fisa haha... men att sätta upp en lapp och bestämma att en aprk är rökfri. Jag kan ändå inte låta bli att tycka att det är väl...pruttenödigt!