tisdag 11 mars 2008

Mitt i skiten- jag är en tv-star!

Åh, nu blev jag så sinnesjukt glad. Jag behövde detta efter en eftermiddag med kaos. Två trötta dagisbarn. Försöker fika med min dagismammakompis Jenny ändå, tjena vad lyhört. Hur såg jag inte att båda barnen betedde sig som junkies på dagis? Uppe i högvarv. Hemma försökte lillkillen ta ur och sätta i alla kontakter och bryter ihop när jag drar bort honom. Storasyster retas. Fyra barn i lägenheten. Huvudet dunkar. Då är det så jävla skönt att ens kompis - Jenny i detta fall- skiter i att det brister. Att man inte behöver putsa sprickorna i kristallen. Livet är inte perfekt hela dagarna och vi vet det men vi gör det tillsammans för ensam blir ingen stark. Inget låtsas. Inget jävla Mama-liv här. Inte på riktigt. Det är inte nötter, ekologiska grönsaker, kuddar från Svenskt Tenn eller Josef Frans-tapeter. Det är dammråttor, migrän, vilja mycket men inte leva upp till det varken hemma eller på jobbet, att kämpa med några extrakilon eller glömma rycka hårstrået på hakan, att se rynkan mellan ögonbrynen växa. Så är livet ibland och en sån dag var det idag och då var det skönt att fika med Jenny och sen slå på datorn i kväll och 1: mötas av era kommentarer som alltid är både roliga och smarta. Och detta att Linda Skugge tycker att jag är en tvstar. NI har väl läst här i hennes Ameliablogg? Äh, ni är ju polare tänker ni, fast nä, det funkar inte så med Linda. Hon är fri. Jag måste bara få citera:

"Nu har jag äntigen sett Belinda Olssons tvprogram. Som jag trodde en tv star! Belinda varför har du inte gjort tv förut? Du är ju född programledare. Helt avslappnad och naturlig. Vilken kanal köper över Belinda? Jag gissar på femman eller fyran. Inom kort."

God natt kompisar!

7 kommentarer:

ab sa...

Skit i kilona så har du ett bekymmer mindre! :)

Anonym sa...

TACK! Tack för att du inte putsar sprickorna i kristallen, det ger sinnesro för oss andra att läsa! Ha en så bra du kan!/kram Ann-Sofie

Ina sa...

Åh, det är så otroligt skönt att komma in här på din blogg och läsa om din vardag med dina barn.

Jag blir så trött på alla "jag tycker inte att det är ett duuuugggg jobbigt med mina barn. De är så snälla heeela tiden. Varför skaffar man barn om man tycker att det är så jobbigt?!!"
Gaaah!
Jag blir galet irriterad på barnen flera gånger varje dag. Men jag älskar dem kopiöst mycket ändå. Och jag tror knappast att jag är en sämre mamma bara för att jag freakar ut ibland och när ungarna klättrar efter väggarna som apor på zoo. Det är väl banne mig helt normalt.

Belinda sa...

Ina, don´t believe the hype... När jag hör människor bara "älska sina barn och aaaldrig tycka det är jobbigt" så tror jag inte alls att de älskar sina barn. Livet är jobbigt ibland. Att ha barn är inget projekt, det är livet och ibland är det uppförsbacke!

Belinda sa...

Ina! Vem tar de otorligt vackra bilderna på dina barn på din blogg?

Amanda sa...

Belinda, Ina tar bilderna själv tydligen, star quality eller hur? Om jag var i Sverige skulle jag anlita henne direkt.

Ina sa...

Belinda: Det gör jag själv. :-)