torsdag 17 april 2008

SvD-gubbslemattityd

SvD:s gubbe till politisk chefredaktör beklagar inte eller analyserar det faktum att Kristina Axén Olin avsäger sig sitt uppdrag för att hon inte får ihop det med ansvaret för barnen. Han bara resonerar kring hennes efterträdare. Men är det inte lite sorgligt att karriärskvinnor inte får ihop det (inte ens dem med cash). Män med karriär får ju det. Eller ja, att aldrig träffa sina ungar är ju inte heller målet tycker jag. Men Axén Olin hade ju problem redan innan hon skilde sig. Mannen gjorde inget. Nu efter skilsmässan verkar han inte göra något heller. Tjejer, om ni ännu inte valt man, välj för fan en som vill vara med sina barn. Men politiken borde vara det område där kvinnor verkligen kan få ihop det med kortare arbetsdagar, flextider etcetera. Dystert!

Och SvD är verkligen kvinnornas tidning.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr går det ju inte att se innan fortplantningen har ägt rum hur mannen blir som pappa. Inte hur kvinnan blir som mamma heller, i ärlighetens namn.

Bra tumregel:najs blir sällan bajs, men bajs blir aldrig najs.

Helene sa...

Nej man ska vara försiktig med rådet att välja rätt man. Det blir tydligt med Kristina Axen Olin tycker jag. Skriverom det på min blogg + frågan varför inga analyser i tidningarna handlar omd et verkliga problemet, som Belinda tar upp.

http://heleneblogg.blogspot.com/2008/04/det-behvs-nya-spelregler-i-politiken.html

eff sa...

Det minsta man kan göra är väl att snacka om det? Under själva urvalsprocessen så att säga. Om snubben då skulle springa skrikande därifrån kan man väl, om något, anse det vara en möjlig diskvalificerande egenskap.

Fattar inte varför man ens skulle skaffa barn om man nu inte vill dela lika. Jag får magsår bara på tanken att skaffa barn och sen bara laja runt och låta "regeringen" ta hand om det jobbiga.

Jag som kille (eller man eller vad man nu vill kalla det) skulle bli lite tveksam om det visade sig att en tjej jag var intresserad av inte tyckte det var rätt självklart med delad föräldraledighet, exempelvis.

Har man inte varit med och torkat skit eller nattat i lika stor utsträckning som morsan har man ju mycket mindre att hålla mot ungen när han/hon sen blir vuxen och rikare än en själv och således kan ge en pengar...

Anonym sa...

Hennes tillfällige efterträdare kliver in fast han skulle lämna politiken, gå hemma med barnen och låta frun göra karriär. Också intressant.

Belinda sa...

Eff, exkat så.

Belinda sa...

Jag menar exakt så.