tisdag 19 februari 2008

Tonårsbrudar!

I går var jag inne på Judtih second hand på Hornsgatan (Stockholm) och hittade en snygg kjol. I provrummet brevid mig stod två tonårsbrudar. Det var kö utanför så jag skyndade mig att prova för att slippa höra suckarna från nästa kvinna i kö. De här brudarna brydde sig inte ett skvatt om att det var kö. De bara fnissade på och "ååade" åt varandra. När jag hade kollat runt lite till samt betalat stod de fortfarande kvar i provrummet. Jag saknar den där grejen från tonårstiden, att världen cirkulerade runt en själv och att man sket totalt i vad andra tänkte utanför ens bubbla (samma saker som idag kan få mig att vilja sätta en bomb under tonåringarnas självupptagenhet). Så kanske ni tror att jag fortfarande är - vissa påstår det- men nej då. Jag bryr mig vad folk tycker och jag vågar inte prova jättelänge om det är kö fastän jag skulle vilja.

Jag vill ha tillbaka min tonårsbrud.

7 kommentarer:

Anonym sa...

När man sitter på bussen så har jag märkt att tanterna börjar förbereda avstigning så fort bussen lämnat hållplatsen och sen står dem där och svajar för fullt och försöker hålla i sig för dem är så oroliga att inte komma av.Sätt dig ner och rädda lårbenshalsen är det enda jag tänker.
Man vill va en tonnis men man vet att man snart istället är en av de där tanterna.

Belinda sa...

Jag vet! Jag hatar när dem gör så där, det stressar mig.

Jag fattade på ritkigt att jag är på väg mot tant när jag köpte Amelia. Skuulle aldrig köpt Amelia för ett år sedan. Snyft!

vicktoria sa...

Jag saknar det faktum att jag aldrig har varit tonårsbrud... Önskar att jag också hade haft
en period i mitt liv där jag sket högaktningsfullt i andra människor. Det kanske inte är försent än?!

Fridah sa...

Jag är femton och jag personligen är helt tvärtom. Jag skyndar mig igenom allt jag gör in public places: Jag tar upp plånboken när det är tre personer framför mig i kön, jag provar så snabbt att jag knappt hinner känna hur kläderna sitter bara för att nästa inte ska hinna vänta så länge osv.
Jag är livrädd för att folk ska tycka att jag bara drar ut på deras tid så därför är jag alltid i en hurry när jag är i affärer.
Så det finns undantag, synd bara att jag inte bor i Stockholm... Eller att inte du bor i Leksand! :*)
//Fridah
indiepopochskit.blogg.se

Anonym sa...

Du kommer kunna skita i vad folk tycker när du blir kärring.Är faktiskt det enda jag ser fram emot med att bli gammal.Får gnälla och vara bitter och skita i barnbarnen för att knulla runt på ålderdomshemmet.
Fast det är ju så jag lever nu...minus barnbarnen dock men man kan ju räkna Gubbrummet som ett ålderdomshem.

Belinda sa...

ÅH fridah vad lika vi är. Fast jag är dubbel. Jag vågar ju skriva och säga vad jag tycker i teve/tidningar men i en kö tar jag också upp plånboken snabbt och om det är kö till provrummet efter mig mår jag typ illa...

Belinda sa...

Gubbrummet räknas absolut in bland "things old people can do"...