lördag 16 februari 2008

Zlatan & H&M

I dag gick min man och jag uppför Götgatan. Stannade i Brunogallerian för att fika. Vägg i vägg ligger H&M.
Jag: Jag kommer gå in där sen, det vet du!
Mannen: Men vi hinner inte. Vi måste vara hemma om en halvtimma.
Jag: Åh, vad du är tråkig.

FOTNOT: När Karin och jag powerwalkar hinner vi alltid dra ett varv på Gina Tricot. Men min man tycker inte vi har tid för tre minuter H&M.

Jag: Tänk dig att Zlatan stod inne på Adidasaffären här. Skulle du inte vilja springa in då?
Mannen: Likställer du Zlatan med H&M? Är du helt..?

FOTNOT Det är en känsla. Känslan för shopping som jag försöker förmedla här. Antingen har man det eller inte. Herregud, jag skulle kunna göra det i sömnen, framförallt kan jag speedshoppa. Att vi ska vara hemma om en halvtimme är inga problem. När vår son just kommit till världen hade jag någon slags panik över att livet än en gång skulle förändras så jag drog med mig hela familjen att fika just här i Brunogallerian. Med sonen hängandes vid tutten sprang jag sedan igenom H&M och rafsade till mig en blus. På fem minuter blankt hade jag klarat en shoppingtur. En annan gång shoppade jag en Issa-wrap på Domain vid Stureplan på tre minuter blankt. Jag provade den till och med, höggravid.

Zlatan är shopping. Män konsumerar honom. För att må bra. Shopping i ett nötskal.

Nu börjar snart Melodifestivalen!

5 kommentarer:

Jenny sa...

Jag har det inte, det här med shopping. No feeling alls. Jag visste inte ens vad Ben & Jerrys vad för nåt, än mindre Odd Molly förrän jag hittade hit... jag köper mina kläder på Polarn o Pyret. Haha.

Jag hatar Melodifestivalen. Det var bättre förr. Som när jag var barn. Jag minns Vicki Benckert med låten ”Livet är som ett träd”. Jag var inte ens tio år, men minns det som igår. Jag tror det var samma år som ”Herreys” vann. Jag var lite kär i Louis. Vilken tioåring blir kär i Christer Sjögren? Nåt år senare nynnade alla på ”ABC”. Hur ser det ut idag? Typ 30 låtar, varav man glömmer bort alla utom ungefär två. Melodifestivalen ska vara på svenska! Carola. Det är så patetiskt att hon fortfarande är med och tävlar, kommer vi se Amy Diamond som lyft 40-åring när hon kommer upp i dom åren?

Jenny sa...

Oj sorry för lite lång kommentar. Jag kunde inte hejda mig. Ta bort den om du vill... /J

Jolin sa...

ååå! Jag såg precis reprisen på avsnittet med Petter och Rapaport. Men jag måste säga att min favvo i din studio var du! 100 poängare med bajsbilderna! :-D

Belinda sa...

Jenny! Du kan inte shoppa dina kläder på Polarn. Det är dyrt och tråkigt. antingen kör du dyrt eller billigt. Om billigt, gå till: H&M, VILA eller Gina Tricot. Ibland kan Indiska ha ngt fint också fast inte så ofta.

Tjallamalla är mellan prisklas soch man blir glad av det mesta i den affären.
Om du bor i stockhlm så finns den på Bondegatan annars på nätet, www.tjallamalla.com

Mycket roligare än Polarn. Har du ränder på kläderna???

Nej Jenny, nu fixar du det här, jag litar på dig!

eff sa...

Jag undrar förstås varför själva köpandet orsakar välmående. Måste det vara nåt du vill ha, eller skulle du kunna köpa ett plagg du egentligen inte gillar för att få en fix?
(För att spinna vidare på Zlatan-grejen, måste det vara Zlatan eller kan det vara division två-fotboll på vischan.)

Nu är jag ju inte nödvändigtvis behårt troende likhetsfeminist, men just beteendet titta på fotboll kontra köpa kläder måste ju vara rent socialt betingade reflexer, inte biologiska, eftersom det är just konstruerade beteenden. Så när började du märka att du hellre köpte piratbyxor än tittade på Franco Baresi?

Själv skulle jag nog i teorin ha större utbyte av klädinköp än Zlatan. Sen är jag ju rätt tjock vilket gör hela köpakläder-grejen till ett löpande band av pungsparkar, så det funkar inte riktigt ändå.