onsdag 11 juni 2008

Äcklas jag av feta?

"Inna" undrar om jag äcklas av feta människor, om det var poängen med min krönika i Aftonbladet. Nej. Jag äcklas inte. Eller, jag reagerar som de flesta människor gör på för feta eller för smala människor. Att de inte mår så bra kanske. Måste jag tycka att det är vackert? Nej, men det var inte poängen. Min poäng var att kvinnor håller på att ta över ölmagarna och är stolta över det. Bra eller dåligt, motreaktion mot det rådande kroppsidealet eller inte, jag vet inte. Men det fascinerar mig.

Jag kanske är dum i huvudet eller ute och cyklar. Hänt förr. Men så här ser jag på fenomenet.

5 kommentarer:

A n k i e F o n t ä n sa...

Jag läser aldrig kvällstidningar, så dina krönikor missar jag...Trots det gör jag nu ett inlägg i debatten. "För mycket" eller "för litet", jag reagerar på båda. Jag tycker mig se när det ligger ett osunt beteende bakom och det är inte vackert. En rund tjej kan definitivt vara både sund och vacker, men också osund och ful.

hanna sa...

Jag håller med dig helt i att "Jag tror att jag bara önskar mig en fri zon ibland. Där jag får tänka själv om min kropp och andras och där medierna varken vältrar sig i den perfekta eller icke-perfekta kvinnokroppen."

Det är därför jag inte förstår poängen med din krönika. Kvinnorna på Kreta har väl inget med media att göra? Det är knappast samma personer som visar sina ölmagar i tidningarna? Kvinnorna på Kreta kanske representerar den verkliga frizonen?

Nannis sa...

Och jag håller med. Överallt ser man dessa muffinsmagar, ung som gammal, och det verkar som om de bärs med stolthet. Yajks!

elina sa...

precis som inna diggar ja dig oxå stenhårt. nu blev ja besviken. jag e överviktig å har redan stora problem när ja går på stan å oroar mig över att folk kollar eller tänker konstiga saker. nu efter att ha läst detta så inser ja
1. folk KOLLAr snett precis som ja fasade
2. du har precis ökat föraktet för feta ännu mer genom din krönika
tråkigt att d ska behöva va så. kan du inte skriva om hur äcklad man blir av rynkiga armar å rynkiga ansikten oxå på kvinnor i 40-50-årsåldern när man e ute på stan. det skulle du antagligen aldrig göra även om d e äckligare än för feta/för smala människor. eller skriv en krönika om att man ska få ha rumpan i vädret precis hur jävla mkt man vill eftersom männen har det! att vi ska kunna ha ölmage hur mkt vi vill eftersom det e okej för männen!!! jag har inte legat på stranden å solat på fem år för att ja oroar mig för att folk stirrar å tänker att ja e fet (160 lång, väger 85 kilo). Nu efter din krönika lär d dröja fem år till. trist. :( (publicera gärna den här kommentaren e du gulli)

Malinka sa...

Inna är ute och cyklar.

Du äcklas inte av feta. Du har helt enkelt svårt för folk som på något sätt medvetet klär sig så att de ser groteska ut. Det har jag med och ganska många andra.

Hängrövarna inklämda i för små brallor, dubbelbrösten i de gamla behåarna och ölmagarna med fladdrande överbliven gravidhud skulle nämligen inte existera om de där kvinnorna satte på sig vettiga kläder. Kläder som passade deras nuvarande kroppar, inte den de hade på gymnasiet.

Så enkelt är det.