söndag 15 juni 2008

Är jag en alkismamma?

Okej, jag skrev att jag drack "väääldigt mycket rödvin" i dag och det har kommit in en kommentar från en tjej(?) som undrar om jag var ironisk med att jag drack massor av rödvin på kalaset. Hon tycker att det är fel, bör tilläggas. Bloggaren Hillevi Wahl har också ondgjort sig. Men herregud, ta´t lugnt. Jag drack rödvin men jag var ju inte packad. Har man druckit så mycket rödvin som jag gjort de senaste åren blir man immun. Ja, DET var ironiskt. Lyssna. Vi var 20 pers, över hälften vuxna, det var inget barnkalas utan öppet hus för våra kompisar (och deras ungar). Jag drack några glas vin men men blev ju inte i närheten av packad. Packad blir jag på stan med mina grrls. Inte på dagis...

Jag blir inte full med mina barn. Men jag tillhör inte heller den falangen som blir nykterister och antisockerkämpar på kuppen. Jag slutar inte med vin på våra middagar och fester. Jag minns min egen uppväxt, 70 och 80-tal, då pappor rökte i bilen och alla drack rödvin och vi barn kutade omkring. Det finns sprickor i den kristallen också men idag är det hjälm på barnen då de ska krypa och de får inte ens gå bakom husknuten själva. Föräldrar slutar existera som individer när de får barn för att "satsa" på familjen. Träffar knappt kompisar längre, glömmer hur en barrunda på stan, en timme i gymmet eller ett planlöst flanerande på H&M egentligen känns. Vi är skilsmässobarnen, nyckelbarnen, som gick lite vilse på vägen. Vi började knarka trygghet. Vi blev duktiga men mer då?

Skål.

3 kommentarer:

Jessica sa...

skitbra skrivet verkligen! heja dig. :) allt blir så överdrivet. Har inga egna barn men någon gång ska jag väl skaffa det och planerar då att vara som mina föräldrar var - lagom. Inte överdriva åt något håll. Tycker du verkar vara en utmärkt och störskön morsa :)

Mr K sa...

Ja, bra skrivet.

Hillewi Wahl har ju om inte annat gort sig känd för att bara skriva om en,1, enda sak i Metro och det är just alkoholism.

Det är ju bra att skriva om sådant man kan men det har gått lite stå i hennes skrivande tycker jag och ganska många med mig anar jag.

Däremot har ho ju en poäng (men bara en) och det är att det ju faktiskt finns massor med föräldrar som dricker mer än vad som får anses som sunt ur barnens perspektiv.

Men ja - vi trygghetsknarkar alldeles för mycket i dagen Sverige.

Filippa sa...

Härligt, skönt, befriande inlägg! Herre Gud, gör vi morsor annat än skuldar oss själva, kan jag undra ibland? Inte får vi käka sushi, parma eller ostar och inte får vi sippa på litet schysst lådvin. Vilka superhaggor vi kommer att bli om vi tar allt vi hör och läser på allvar. :-) Min väninna fick en ilsken kommentar på bloggen när hon skrev ett liknande inlägg. (Något om att en sån som hon inte skulle dricka en droppe.) Och allvarligt talat - pappor som dricker öl till fotbollen kan också tappa barn! Men det talar vi oftast litet tystare om...