måndag 16 juni 2008

Nu är jag rädd

Nu börjar jag bli nojjig. Så många gånger som jag har visat prov på allt från humor till självdistans på bloggen. Allt kommer vändas mot mig. Minns ni när jag skrev att jag ville att mina barn skulle sola, för att det är trist med bleka barn. Det var ju ett skämt. Men om en medlem av mammamaffian just ställt en hemmagjord alkisdiagnos på mig, vad blir det nu när jag gett barnen brännskador. Eller när jag skrev att jag var laddad för barnkalaset med tårgas. Tror alla att jag mejade ner ungarna.
Fan.

Eller så tar jag till mig Henrik Schyfferts visdomsord: Det finns två dörrar i livet att välja att gå igenom: humordörren eller ångestdörren.

Gissa vilken jag väljer.

9 kommentarer:

Anna sa...

Slutet där; rätta takter!

Man kan ju inte ta ansvar för sina bloggläsare!? Det måste ju var och en göra.

Anonym sa...

Jamen Belinda, jag bara älskar dig.
Jag skrattar ihjäl mig. Tack för att du finns! Din humor är underbar.

cat sa...

Jamen Belinda, jag älskar dig!
Tack för att du finns. Jag skrattar ihjäl mig. Din humor är underbar.
Kom över till Hornstull på ett glas vin!

Anonym sa...

Ta det lugnt, det finns mängder av oss som fattar ironin och som inte är sådär enormt bajsnödiga som bara dessa supermorsor (det är oftat kvinnor av någon anledning) kan vara.

Dessa personer är enormt snabba på att döma andra människor, fram för allt andra föräldrar. Det är dessa som totalt går upp i föräldrarollen och som totalt identidierar sig som mamma (se tex olika föräldraforum på nätet, de kallar sig till och med för 3-barnmamma, Pelles mamma osv, helt sjukt).

Jag är ganska säker på att detta är människor som inte har så bra liv i övrigt men som nu hittar hittat en position där de lägger ner hela sitt liv i och tycker att de bör påverka andra vad gäller barnuppfostran och annat.

Att seriöst hävda att barn skulle ta skada av att föräldrarna dricker lite vin och kanske till och med bli lite småberusade är ju naturligtvist helt galet och kan säkert bekräftas av någon som kan mer om detta. Däremot är ju alkoholism och missbruk en helt annan sak men det ska ju inte ens behöva nämnas.

Nej Belinda, stå på dig och fortsätt du ta dig ett glas rött då och då, är säker på att dina barn kommer att må bättre än alla dessa moralens väktare vars barn riskerar att kvävas under alla dessa konstiga krav och ramar för hur saker och ting enligt dem skall skötas.

//Tvåbarnspappan ;-)

Belinda sa...

Puss på er. Det är lugnt. Jag servar hårt och man får ta det. Men sååå glad att "mina" bloggläsre är koolare än the mob.

Anonym sa...

Min ellers gale ungdomsskolelærer sa en klok ting til meg: man skal være veldig nøye med hvem man lar seg fornærme av. Don't let the bitches get to you! Seriøst, livet er for kort og du er for fabulous!

Anonym sa...

hej
jag vet inte var jag ska börja så rätt du har i att skriva vad du tycker och tänker, bara fortsätt

Szofia sa...

Heja humordörren! Hur fan skulle man annars copea med allt elände i livet? Visst ska man ta problem på allvar, men det brukar inte göras bäst genom att rycka saker ur sitt sammanhang och använda som argument.

Belinda sa...

Tack. Det låter futtigt att säga "tack" bara men jag tror ni fattar.