onsdag 18 juni 2008

Momzillas

"Fia" skriver: Jag är livrädd för mama-modet. Livrädd för alla blivande mamas som kollar in förlossningssalar som vore det venuen till deras bröllop. Själv är jag en rätt trött mediabitch. 32. Knocked-up.

Belinda svarar: Välkommen Fia, till mammavaginan där du nu kommer att bo i några år framöver. Det är väldigt mysigt och fluffigt här. Men bara på ytan. Precis som i skräckfilmen lurar alltid någon skenhelig varelse i vattnet redo att sätta tänderna i dig (eller som i den där scenen i Reality Bites när Winona Ryder söker jobb på snabbmatsstället, den stämningen kan man faktiskt överföra på det så kallade moderskapet ). Varelserna som befolkar mammavaginan går under namnt Momzillas och är stora och köttätare. De livnär sig på kaffebönor och kan gå snabbt, jättelångt. Några Papzillas finns knappt, antingen är de kastrerade eller sitter med en öl i handen, betalar hyran och funderar på den där båten som var på bild i annonsen.

3 kommentarer:

Fia sa...

Tack, Belinda. Tack. Det börjar gå upp för mig vilken värld jag är upp emot. Den fluffiga mamavaginan må försöka omsluta mig och en vacker dag lär jag väl finna mig där mitt i ett bullbak, men nog fan tänker jag göra det med vinglaset på köksfläkten och stiletterna på. Oh yeah!

Belinda sa...

Men Fia, tänk på barnen. De är målet. Inte alla Momzillas! Det finns ingen lag att man måste bo i samma skog som Momzillasarna så det är lugnt.

You´ll be ok.

Fia sa...

Nej det är sant. Jag samlar på de goda, sköna morsorna som vågar vara lata ibland. Samlar dem som smultron på ett strå. Och knoddas blir säkerligen en skön typ att hänga runt med. Ser fram emot det.