torsdag 12 juni 2008

Fetdebatten rasar

Oj, fetdebatt alltså. Kul! Men jag måste försvara mig här. En självutnämnd tjock brud skriver till mig att hon blir ledsen över min krönika och nu kommer att tänka ännu mer på sin kropp. Men jag skriver inte MOT att charterkvinnorna är runda. Jag skriver OM en viss typ av kvinnor- de flesta med postgravidkroppar - som har blivit de nya gubbarna. De tar inte på sig tröjor utanför beachen. De strosar lugnt runt i för små bikinisar. Vad är fel med att klä på sig utan för strandremsan? Eller så är det bra. Kom igen...

Ni får också sluta vara så jävla känsliga där ute.

3 kommentarer:

inna sa...

en liten kommentar mitt i semesterpackningen (som innehåller sarong för täckande ändamål ...)

Nej jag är verkligen inte känslig av mig! Men din krönika var bara så himla olik dina andra blogginlägg och krönikor så jag var tvungen att reagera!

Ha det gott o trevlig sommar!

Anonym sa...

Oj, vad folk reagerade över din krönika. Jag håller helt med, förstår inte varför män som kvinnor tar på sig gamla, urtvättade och för små kläder bara för att det råkar vara varmt. Obegripligt.

ulrika sa...

Jamen, klart att man reagerar. Och då kan man ju tänka så här: "Varför reagerar jag? Varför tycker jag att alla som är feta måste klä på sig, men inte de som är smala?"
För det kan ju vara så att man indoktrinerats och kan tänka sig ut från det - det finns snygga människor med hull, faktiskt, om man tänker loss lite. Annars undrar jag faktiskt: är det bara på de feta du reagerar när de går på fel ställe utan kläder? Jag reagerar på alla som går på fel ställe utan kläder. Vältränade som dallrande.