söndag 22 juni 2008

Att åldras lite...

Så här är det. I helgen gick det verkligen upp för mig att jag inte är någon härlig 20-åring längre. Eller ja, jag är ju inte heeelt bakom, jag har ju ett pass där det står 34, och bekymmersrynkan är lite större och så men på midsommar. Bara ett syskonbarn ville stanna på festen. Hon är 8 år. Tjejerna som är 17 och 19 bara försvann. Här tänkte jag att hippa faster från Stockholm skulle få alla att vallfärda hem. Hahahahaha. Självdistans är kanske inte min gren ändå.

Nej, nu är jag det gamla gardet som stannar. Det är okej. Att åldras tar ju sin tid, jag tycker att principen är samma som vid en graviditet. Man har nio månader på sig att komma över chocken. Jag blev inte mamma över en natt. Jag blev inte 34 år över en natt heller. Jag kommer inte fylla 50 år i morgon. Helt okej. Det är skönt att vara den som stannar ibland. Någons mamma. Men ska det vara jag som tycker att tjejerna har för mycket smink nu? Eller att studentklänningen var alldeles för låg i ryggen, såg man inte nästan rumpan. Nu är det jag som bläddrar i deras tidningar, håller upp den och hojtar: "Nämen vad fan är det tjejerna läser". Nu är det jag som tycker att det går för snabbt, kvinnokroppar men babyfaces. Infosamhället, alla kan posera. Samtidigt är jag avundsjuk. De kan mer, de fattar större stycken, världen har krympt ännu mer i tvätten. Killar kan vara bättre kompisar men är också till att öva på. De ser smörgåsbordet. Det är nog både tuffare och enklare. Lite som det alltid varit med andra ord.

Se! Jag fattar. Lite kool är jag väl ändå då. Faster från Stockholm. Snälla. Det var ju jag som gjorde Fittstim. Den är väl bra?

4 kommentarer:

Jessie sa...

haha. vilket underbart roligt, bra och välskrivet blogginlägg! stava kool med c så blir det ännu lite bättre. kool med k känns lite tidningen darling. Och fittstim var fantastisk! De du är moster till borde vara stolta. :)

olivia sa...

Ha, ha :-) Du ÄR kool. Och fittstim är en milstolpe - i tryggt förvar i min bokhylla som en av rariteterna jag aldrig kommer göra mig av med. /ett fan ;-)

Belinda sa...

jessie,

Tänk att jag är en 90-tals dino. Stavar kool med K.
Jag ska bättra mig. FAst då kanske jag verkar som om jag anstränger mig. JAg kanske ÄR kool med k. Om du fattar.

Olivia, jag hälsar dig...

Cornelia sa...

åldersnoja, det som alla vuxna lider av, eller?
Nästan så jag börjar att tyckta lite synd om dig. Jag menar nu har ju jag och felicia, the new generation lixom, tagit över partyvärlden, ja hela världen faktiskt. Vi är de senaste inkommna marc jacobs väskorna, den senaste viktiorias secret kollektionen, ja du hänger med;) fast jag kan lugna dig med en sak, när jag och mina vänner sitter och disskuterar vilka år som är guld i livet så brukar vi komma fram till( iafl jag som är så negativ) att livet tar slut efter 35 år. detta är ett uttryck vi brukar använda, vi räknar nästan ner. passa på, du har ett heelt år att utnyttja! jag lovar dig åren går fort, även för mig, ung student med framtidsplaner som innehåller vilda utekvällar, snygga killar med brädor inte ens farmor kunnat motstå till tvätten, glammiga jobb i N.Y, jorden runt resa med vännerna, snabba bilar och massa nytt mineralsmink. U name it. dock är det ju så att vissa planer blir verkliga, andra inte.
tack för bilden iafl, är faktiskt hedrad att vara med på din blogg*stolt*
hoppas nu jag inte sänkte dig när jag ventilerade mina tankar, grejen är ju den att är man så cool och häftig som dig faster så lovar jag att du iafl kan leva till typ.. 65:D det är ju alltid ngt;)
all min kääärlek
cornelia