tisdag 24 juni 2008

Det här är humor

Jag hittade ett citat på kultursidan på Aftonbladet idag. MAMA har ju Lisa Fabre som en slags lifecoach för mammor. Man får skriva till henne så svarar hon. En mamma vill ha hjälp med att hon är utfryst av släkten och känner sig nere. Lisa svarar bland annat: "Jag skulle så gärna vilja be en liten fe plocka upp dig ur all stress och oro, blåsa mjukt på dig och sätta dig på en blomsteräng full av fjärilar och små dansande änglar".

Björn Gustafsson släng dig i väggen, det HÄR är roligt. Men det här är också problemet med MAMA. Amelia Adamo var inne på det när hon gästade Studio Belinda förra säsongen. Problemet med MAMA är att mitt i allt det göttiga snygga de ger oss så finns det en verklighetsfrånvändning som heter duga. De lever inte på samma planet som Amelia, Vecko-Revyn eller andra tidningar som vet att balansera drömmen med att det ändå måste kännas uppnåligt. Bara i MAMA kan någon svara en sönderstressad morsa med vidrig släkt att det borde komma en liten fe och göra allt bra igen. Det är på gränsen till knäppt. Vad gäller Lisa Fabre har hon antagligen boffat gifterna från sina doftljus lite för länge för att det ska vara bra för henne.

11 kommentarer:

Tania sa...

Du är så jävla rolig ! Jag kommer att skratta åt Lisa och den lilla feen resten av dagen .Tack you made my day :)

nippertippa sa...

*skratt* jag kunde inte ha sagt det bättre själv! fina du, jag har lite abstinens nu när jag har läst ut "Otrogen på öppen gata"; när kommer tredje boken? jag längtar efter en fortsättning! kram.

Inna sa...

HAHA!
Lisa Fabre ÄR SÅ FLUMMIG - jag läste också den där lilla meningen och kräkkänslorna gjorde sig definitivt påminda ... varför använder dom en fd programledare/dokuskådis/flumpella som rådgivare?
Fullständigt ofattbart!

Anonym sa...

Är det otänkbart, om du verkligen tänker efter Inna? Mediastockholm är en enda klick människor som intervjuar varandra i olika sammanhang. "Om jag får vara med i din tidning så får du ge ut på mitt förlag och så kan jag intervjua dig i TV sedan! Gu va bra!" Och så återvinns samma människor om och om och om igen. Jag kräks snart av ren åksjuka.
Lisa Fabre är en självutnämnd flummänniskokännare som råkar känna någon på redaktionen. Det måste vara så. Hon är inget annat än ett stort hån mot allt vad rådgivning heter.

Vicktoria sa...

Huvudet på spikfan.

Undrar om de är nöjda med den där anställningen?

Think not.

Malinka sa...

Framförallt svarar hon aldrig på vad folk egentligen frågar.

Ungefär som jurister i juristfrågespalter. Same shit.

Hanna sa...

Men gud vad skönt.. hon är helt galen ju!!

Amanda sa...

Humor?

Fan det är ju förnedrande.
Förminskande.
Oansvarigt.
Osmakligt.

Jag tycker inte att hon ska få komma undan med sån skit.

Mvh,
Sur idag

Annika sa...

Helt seriöst så är det här bland det roligaste jag läst sedan jag konfirmerades.

Christina sa...

Haha underbart en liten fe hahaha!

Mr K sa...

Känner mig böjd att hålla med "anonym" om att mediastockholm verkar vara ett mycket litet samhälle med incestuösa tendenser.