måndag 18 augusti 2008

Dagens gymfit

Jag är lite arg idag så där som man kan bli om man först inte sovit så bra, vår stackars son är förkyld, och sedan cyklade till jobbet vilket visade sig vara rätt jobbigt. Det tog nästan 40 minuter, hjälmen blev väldigt svettig och jag hade fel skor, stövletter med hög klack. Kändes inte helt fräscht att ha svettfläckar på skjortan heller, å andra sidan svettas man när man anstränger sig. Det måste jag lära mig. Sen kanske jag ska ta med ombyte tills jag fått upp konditionen. Å handen på hjärtat kändes det gött att inte sitta i bil och förorena stan. Men det var jobbigt. Å jag är sliten idag.9 kommentarer:

Malinka sa...

Du kanske cyklar för hetsigt? Jag var alltid utpumpad när jag cyklade, för jag körde som en galning. Börja med tanttempo!

Och ja, ombyte om du använder cyklingen som motion snarare än bara transport. Det räcker med en tröja, tvål och deo så är man som ny sen.

Fanny sa...

Å vad kul att jag hittade din blogg. Och precis när jag själv försöker fitta till mig. Dela med dig av all visdom från den där Conny.

För övrigt undrar jag om du läst boken Att föda som en man? Sticker verkligen ut bland all förlossningslitteratur och öppnade helt upp mina ögon. Varför är förlossningssmärtan bra, när all annn smärta är dålig? Varför ska kvinnor "stå ut"? Ja, såna saker.

Belinda sa...

Fanny, jag ska dela allt med dig. Å den boken måste jag läsa.

Belinda sa...

MAlinka, jag ska ta med ombyte. Och deo...

Annika sa...

Här hämtar jag pepp och inspiration när mitt hälsoarbete med mig själv känns tungt. Denna tjej har dessutom samlat all erfarenhet, tips och recept i en bok som kommer nästa vecka. Lycka till; http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.169098;

Solrosfrö sa...

Jag är imponerad av din rivstart! Skjortan trodde jag hade ett blankare mönster när jag tittade på bilden först... ;) Tack för en underhållande blogg. Jag kikar in här så gott som dagligen och får mig alltid ett gott skratt.

Anonym sa...

Jag cyklar också till och från jobbet varje dag, Frängen-Skanstull t/r. Och det där med tanttempo har aldrig funkat för mig för jag täääävlar med alla (utan att de vet om det förstås), men mest med mig själv. I backen upp till Kransen från Liljeholmen har jag haft många nära-döden-upplevelser i sommar när jag gett mig fanken på att komma upp så fort som möjligt. För mig är det alltså dusch som gäller när jag kommer till jobbet, tror inte mina arbetskompisar skulle uppskatta lukten jag sprider runt mig annars *haha*.

Anna sa...

Du skulle svettas mindre i en cykelhjälm med fler ventilationshål, typ Bell Alchera eller något annat.

Lisa N sa...

Cykla till jobbet är det bästa! Räddade min kombination under ett vik. Jag är för lat för motion egentligen, men även snål, och då är cykeln perfekt. Pumpade på järnet eftersom jag alltid var sen, och sporrades av att köra om high-tech-killar med min hemsprejade, treväxlade SCO från 80-talet. På jobbet var de flesta rara, medelålders damer (varav flera också cyklade) och jag satt och svarade i telefon mest hela dagarna, så hjälmhåret och svetten var inget större problem.