måndag 18 augusti 2008

Fråga Häslo-Belinda

Du är väldigt söt, "trots" dina extra kilon. Du ser rätt smal ut ändå på korten. Hur lång är du? Vad är "målvikten"? GI är det enklaste sättet för mig att gå ner i vikt och förhoppningsvis behålla det.
Kram
/Minus 15 kilo


Det positiva och det låter konstigt, är att jag känner mig snyggare än någonsin. Jag tänker så här, jag väger som en mindre motorväg men är ändå så fin. Jag fördelar mitt transfett jämnt. Jag tänker positivt alltså.
Jag är 1,73 cm.
Målvikt har jag ingen. Men jag vet ju att jag mådde väldigt bra när jag vägde runt 70. Jag kommer inte väga mig igen förrän i sista programmet eftersom jag är en sådan där tjej som hetsar annars och så fort vågen står still kommer jag att bli sur och det är inte kul. Midjemåttet vill jag dock ha ner rejält.
Nu är det 104 cm och ska ligga runt 80. Vikten får bli bonus sen.
GI. Alltså, om du menar dra bort bröd, potatis etc så funkar det inte för mig. Om du menar äta långsamma kolhydrater, fullkornspasta etc så tror jag verkligen på det! Hejja på mig nu...
Nu ska jag cykla igen.

4 kommentarer:

Susjos sa...

Hej! Hittade hit genom en annan blogg,väldigt underhållande läsning!
Kommer att kika in här fler gånger!
Vi kanske se spå startlinjen till Midnattsloppet nästa år?
Kram
Susanne

Jenny sa...

Ok: heja!

Men efter 10 år av ständig och sjukt jobbig kamp mot extrakilona efter graviditeter måste jag bara få slå ett slag för LCHF.

Jag har försökt äta "nyttigt" så länge jag kan minnas, för att få bort fläsket. Massa frukt, fullkornsprodukter, bönor, linser, ja allt med lågt GI. Inte har det varit gott (folk som äääälskar linssoppa måste ljuga). Men jag har plågat mig för hälsans skull. Ätit massor av frukt och grönsaker. Och minimalt med fett. Och varit ständigt hungrig, trots stort matintag.

För några månader sedan testade jag den kontroversiella LCHF-metoden. (som by the way numera är bevisad som den mest effektiva viktminskningsmetoden) Och jag fullkomligt äääälskar det!

Du ska inte bara sluta med kolhydrater (pasta, ris, macka osv) utan själva poängen är att ersätta det med fett. Äta kött och grönt som vanligt, men i stället för spannmål tar du lite smör, fet ost, god sås eller liknande. Till efterrätt skippar man kakorna men njuter av t.ex grädde och hallon.

Aldrig har det varit så lätt - och så gott! - att gå ner i vikt. Jag har minskat 5 kilo under sommaren, och varit konstant mätt.

Jag misstänker att du inte tänker testa (även jag var djupt skeptisk tidigare) men det känns onödigt att du ska lida av ditt viktminskningsprojekt när du kan välja en mycket enklare metod! (som inte heller kräver att du tränar typ jämt, lagom räcker)

Lycka till!

Kicki sa...

Äsch! Skit i vikten. Shoppa på blocket istället. Den här sängen kanske kan var något?? :-)
http://www.blocket.se/vi/17507094.htm?ca=23_3_s

Susjos sa...

Jag älskar bulgarisk linssoppa!!