lördag 2 augusti 2008

Proud love på er!

I dag stod vi på Hornsgatan och klappade händerna åt PRIDE-tåget. Det är så lätt att ta det för givet. Vi "bor" i medievärlden och där kan man tycka att vad fan, homosar har väl inget att klaga på, Gardell och gänget. Alla älskar dom. Alla vill krama en bög. Men vad fan, så står man där på Hornsgatan och mot oss kommer föräldrarna till homobarn i tåget, någon håller stolt upp en skylt där det står "Don´t execute our children for their love" och då börjar jag grina. Sedan kom försvarsmakten i tåget och då såg både mannen och Göteborgspappan tagna ut. Sedan kommer Copacabana med största entouraget och en skylt med orden "vem ska koka kaffe efter revolutionen?" och jag tänker på mina böcker och alla krönikor jag suttit på deras fik och skrikit och jag klappar ännu hårdare för jag minns den där dagen när någon kastade in en stor rökbomb genom fönstret där och just då tänker jag på varenda liten landsortslebb eller finfamiljgarderobsbög eller bara på konsulten och revisorn och dagisfröknarna och landsortsbögen och alla andra som kämpat med att komma ut och att bli accepterade, av både andra och av sig själva å jag tänker på alla ungar med mammor och mammor och pappor och pappor och jag hoppas att Göran Hägglunds tråkiga attityd inte blir ett problem för er när ni växer upp, kanske kan vi "bota" honom i tid, och jag står där och grinar och mitt hjärta är inte alls cyniskt och grått och jag bor inte alls i medievärlden. Jag bor här och en dag om mina barn blir homosar ska jag gå där med dom andra mammorna och papporna och bära en jävligt stor skylt och stolt ska jag vara. Jag ska bära både blick och skylt lyfta mot himlen, det lovar jag. Vi står här å jag tänker på det och på att det känns bra att mina barn får en liten bit av världen utanför Byggar-Bobs hamrande småkillar, Barbies fjärilsmidjade honvarelser och den där enda kärleken som är norm i alla deras sagor.

Ps: På väg mot bilen gick vi sedan förbi Rikard Wolf och hans son, förlåt, pojkvän.

4 kommentarer:

Spanarn sa...

Hej!

Vilken bra blogg du har hit kommer jag återkomma. Det får jag ta och skriva några ord om på min egna blogg.

Ha de gott / Spanarn

http://hygienkonsult.blogspot.com

A n k i e F o n t ä n sa...

Många skulle vara betjänta av en mer ödmjuk inställning. Du skriver moget, sant och välformulerat med eftertanke och glimt i ögat ;)

Jenny sa...

Precis såsom du beskriver kände jag. Jag stod precis vid Slussen och jag var ömsom i ett lyckorus när jag såg alla glada fina firande människor och jag var ömsom rörd när jag såg de människor från de yrkeskategorier som haft (har) så svårt acceptera hbt men som stolta gick i tåget och ömsom sorgsen när jag såg t ex de som gick för de som inte kan el de som gick för de från andra länder. Väldigt känslosam dag!

Kram från hon som inte tror på att kategorisera sexuallitet utan tror på kärlek mellan människor. (Som även jobbar inom polisen och har en homosexuell bror och homosexuell bästis, vilket leder till många diskussioner). ...oj vilken lång avsändare.

Jenny sa...

...jag glömde ju att nämna när alla anhöriga kom, fina fina mammor pappor osv med skyltar av typ: Stolt mamma till Markus osv, då grinade jag ihjäl mig. Jag önskar jag kunde hylla alla dessa människor mer än i ett inlägg i din blogg! Kram till dig för att du som har möjlighet att nå ut till människor skriver om detta! /Jenny igen (med kortare avsändare denna gång)