fredag 8 augusti 2008

Kvinnorna tar över Aftonbladet

Just nu är det fyra kvinnor som "styr" Aftonbladet Kultur. Karin Magnusson är chef och Åsa Linderborg är biträdande och Helena Bergstrand är tf redaktionssekreterare och Alice Eggers är sekreterare. Dessutom kryllar det av kvinnliga chefer på Aftonbladet nu. Kicki på Nöje, Maria T som projektchef, Lena A som redaktionschef, Camilla och Christina som nyhetschefer, Lotta på debatt, Helene A på Bonus, Marika på feature, Sofi F på Sofis Mode osv osv osv. "Var är kvinnorna"-diskussionen börjar alltså kännas passé. Gud vad skönt.

10 kommentarer:

Sofie sa...

Jättepassé, om det inte vore för att svaret var: inom de kvinnodominerade områdena.

Alexandra sa...

Men alla är mellanchefer och där tar det stopp. Eller?

Anonym sa...

Ja och när kvinnorna tagit över Aftonbladet är samhället jämställt.

Pia

hanna sa...

Glöm inte Cecilia M som är chef på marknad nya medier, Sofia O som är redchef på nya medier, Malin K som bossar på feature på nya medier och Agnes S som är innovationschef!

Godiva sa...

Härligt! Men...vad ska vi klaga på nu? För få utagerande transor i börsbolagsstyrelserna? ; -)

A n k i e F o n t ä n sa...

I din bransch kanske... Själv driver jag ett företag inom Executive search (headhuning), ja...jag behöver kanske inte säga så mycket mer. Men, det är en bra trend I agree...

Belinda sa...

Nej Sofie, de är inte bara chefer inom kvinnodominerande områden om det är det du menar, på tidningen, flera är nyhetschefer och Lena A är redaktionschef, alltså under Jan helin.

Belinda sa...

Nej, de är inte bara mellanchefer. De är med och utformr tidningen. tex KArin och åsa på kulturen. Dom är inga mellanchefer. INte Kicki på Nöje eller mAria T och dom heller.

Belinda sa...

HAnna, tack. Dom är så många...

Anonym sa...

Fast inom juristväårlden är det rätt stiltje, så allt är verkligen relativt.