lördag 5 juli 2008

Barn som gör dagens outfit

Ramlade över en blogg, om inredning och barn och ditt och datt. Ibland lägger tjejen upp bilder på sin dotter i "dagens outfit". Fan, vad tidsenligt. Tidsperverst.

Hej, Jag heter Belinda och jag är en torrfitta. Jag fattar nämligen inte det roliga. När jag var med i MAMA märkte jag hur min dotter försökte le och liksom göra "rätt", under fotograferingen. Även om alla var sktigulliga på plåtningen så tänkte jag efteråt att det där var enda gången. Inget mer "visa upp snygga familjen". Sonen är så liten, han fattar ingenting, han är som en engelsk fotbollssuporter som inte tänker så mycket utan mer bara "ööööööööööh". Men dottern var fyra då. Vid fyra har man börjat uppfatta när man förväntas leverera något. Det finns där i bakhuvudet även om man verkar sprallig och med på noterna.

Då bestämde jag mig för att aldrig gömma mig bakom att "hon ääälskar det". Barn är inte utställningshundar. Det finns liksom ingen riktigt vettig förklaring till varför dom ska visa upp dagens outfit eller dagens familj. Även om det bara är en "kul grej".

8 kommentarer:

Anonym sa...

jag tror att du kanske är världens bästa mamma :)

Jenny sa...

Jag tycker det är fantastiskt att man så enkelt kan lägga ut bilder på sina barn i dagens outfit och annat skoj. Nu är det inte för outfiten utan kanske mest för att jag "inbillar mig" att det finns människor som vill se min dotter växa upp. Och nu menar jag inte okända typer. Typ.

Det enda jag tycker känns perverst är att sicka peddo-gubbar kan sno bilder på barn och göra andra perversa saker med. Därför är jag VÄLDIGT noga med att skydda bilderna så ingen ska kunna beskära och manipulera dom hur som helst. Jag ser nästan ingen som "skyddar" dom bilder som läggs ut...

Å andra sidan har jag också tänkt så här:

Min dotter har inte valt att exponeras på nätet och hur kommer effekten av det hela slå ut när hon är större? En gång på nätet, alltid på nätet...

Anonym sa...

Får man fråga varför du var med i MAMA? Jag dömer inte, men intressant att höra!

Belinda sa...

Men att lägag ut en massa bilder och sedan klaga om någon "pedofil" hittar dom fattar jag inte.

Men vad hände med ungarnas integritet?

Belinda sa...

Jag var med i MAMA för att min andra bok kom just då. Jag sålde ut oss för publicitet.Och för att jag kände mig jävligt snygg just då... Jag hade tackat nej tidigare.

Belinda sa...

MAma stajlar så svinigt bra.

Jenny sa...

Vi föräldrar anses väl va tillräckligt vuxna att ta det beslutet när det gäller ungarnas integritet.? Och jag tycker det är mysigt med mammor å barnreportage, framförallt det som finns tillgängligt på nätet. Fast lite tjatigt när tidningarna alltid använder tex Pernilla Wahlgren. Varför inte lite mer okända människor? Vi är inte bara intresserade av kändisar! (Fast jag är ganska ointresserad överhuvudtaget, jag köper aldrig tidningar)

Jag tycker att många kända morsor/familjer anser sig va så känd o fjollig att det ska va märkvärdigt att inte visa sina ungar på minsta lilla bild nånstans. Skitsnack att det bara är för att "värna om ungarnas integritet" det är att göra sig till lite;-)

Men tur att vi alla är olika.

Och vore det nu så hemskt å så fel så borde ju tidningar å tv-program bojkotta morsor med sina ungar.

Varför får vi inte se fler farsor med deras bebisar/barn?

Anonym sa...

Belinda: Fair enough.