onsdag 2 juli 2008

I morgon blir det freakshow

Jag har åkt runt i bilen hela eftermiddagen och spanat efter små chiuauas att köra över och sedan göra en fancy päls av. Morgonpasset Torsdag sänds från Älvsjö mässan. Det är någon hundmässa som pågår. Hundägare verkar vara ungefär lika humorbefriade som förstagångssmåbarnföräldrar nu förtiden. När jag var liten (1920) hade vi också hund men det var liksom ingen lajfestajl då. Nu är det rena rama MAMA på hundägarna. Märkligt att det inte finns en Doggy-tidning med lite extra fokus på att hundägare gillar glamour, att klä sig snyggt på promenad och uppskattar en hall som går att göra om till hundrum med lite lådor och dyra tapeter.

Dagens hundägare vill bara prata om sina älsklingar och de står i vägen utanför affären eller på gatan. När deras hundar/barn träffar andra hundar/barn står dom beundrande bredvid och oooar och åååar. Sedan några år tillbaka har även medierna hakat på och duttar med alla hundägare. Nuförtiden i till exempel Aftonbladet namnger vi hundar när de faller "offer" för våld. Typ: "Lillan attackerad av mördarhundar". Man tänker shit, har en bebis blivit uppäten, men då står en rödgråten kvinna på bild och pratar om Lillan, yorkshireterriern som kämpade in i det sista.

Men högt upp på topplistan över märkliga hundägare är kvinnorna som pratar uppfostrande till sina hundar, med en ton som är lite upphetsad. Aningen kåt. "Det vet du väl lilla gubben att du inte får gå in i affären, nähä, så där gör vi faktiskt inte, säger hundägerskan och darrar lite nöjt på rösten. Som om hunden är den karl hon alltid drömt om. En som lyder och håller käft och när den väl är lite ouppfostrad så räcker en fast hand och lite drag i kopplet. Mmmm...

4 kommentarer:

Nina sa...

"Lillan, yorkshireterriern som kämpade in i det sista".

Ahhahaha... så jävla klockrent.

Jag känner ett par som har en hund som sover i en spjälsäng bredvid deras säng. Måste nog poängtera att det är ett flatpar, jag har nämligen svårt att se en heterokille gå med på något dylikt, men man vet ju aldrig. Djurägare slutar trots allt aldrig att förvåna.

Anonym sa...

Päls kan du köpa billigt i Norrtälje.
Det finns en affär som lägger ner där.
Hittade en kappa för 75000:-, men den var lit kort i ärmarna.

Anonym sa...

Rodnande måste jag bekänna att jag känner igen mig själv lite...
Daltar med hunden, talar småbarnsspråk, beter mig som om det är en baby, och världens åttonde underverk därtill. Fast...kåt...vete f-n!

Belinda sa...

Bra. Så länge du inte är kåt så är det okej.