tisdag 22 juli 2008

Hur får vi 18-åringar att göra bebisar?

På tal om ungar och att vara gravid. Jag träffade en kompis häromdagen som är på väg mot 40 men först nu känner att hon vill ha barn. Kruxet är att hon vill bli kär i någon också. Inte en helt orimlig kombo tänker man. Men vi pratade om dom här larmrapporterna som alltid dyker upp, "KVINNOR, ERA ÄGG TORKAR". Nu äntligen har forskningen bemödat sig att snegla på männen och det visar sig att dom inte alls kan vänta tills dom är 50 med första ungen (då kan barnet bli schizofrent) så vi får se om det blir någon press på männen framöver. Det är så löjligt med alla som uppmanar kvinnor att gör barn tidigare, men inte nämner kukbärarna.

Men. Jag fattar att det är ett problem. Det kan inte vara kul att missa ett tåg man kanske till och med hade bokat en biljett till... å andra sidan HUR ska man få unga brudar att liksom börja göra barn tidigare om dom inte vill? Hade någon gett mig en socialstyrelsepamflett om att jag måste göra första ungen vid 25 annars kanske äggen torkar hade jag bara knypplat ihop den, gjort ett parasoll av den och stoppat i drinken. Hade staten gett mig en påse pengar och en Urban Jungle hade jag ändå tackat för kaffet men nej tack. Visst, ett par som varit ihop i hundra år och bara jobbar, jobbar istället för att skaffa barn, dom kanske kan insupa propagandan och få sig en tankeställare men jag var inte ihop med någon i hundra år innan min man rockade min båt.

Jag är dessutom väldigt glad att jag inte gjorde barn med några av dom killar jag hängde ihop med mellan säg 18-25 (jag var 28 när jag blev med barn första gången). F, S, K och resten, ni vet vilka ni är, jag hoppas livet är bra mot er men ingen är gladare än jag att ni inte är pappa till mina barn.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hihi. För mig var det omvänt. Bra kille tidigt, barn vid 22-24, sedan efter skilsmässan några riktiga ähum ähum, sedan bra igen. Jag har alltid valt män efter vad jag velat ha dem till. Seriösa killar när man är seriös, blandat bandat när man inte tänker framtid.Trodde alla tänkte så. Inte kommer de bra valen med åldern? Det kommer väl med vad man vill ha männen till??? Jag har inte haft barn/äktenskap i tanken med varje kille...Jag propagerar för att tjejer skall ta reda på vad som gäller, lära sig hur kvinnokroppen funkar så det väljer utefter det.Och inte efter dessa 40 plus kvinnor som fått oproportionelig media för att de fött barn sent i livet.

Malinka sa...

"Men varför väntade du så länge med att skaffa [sic!] barn?!"

Tja, till exempel träffade jag inte han som skulle vara pappa förrän jag var "gammal". Bara till exempel.

Anonym sa...

Hej Belinda

Moderskapet och allt vad det innebär tycks vara ett ständigt återkommande tema från alla möjliga olika vinklar. Ville bara säga att det aktuella inlägget lugnade mig lite. Jag är 26 år, välutbildad och håller som bäst på att försöka ta mig (el rättare sagt slå) in på arb marknaden. Är för det mesta singel men hoppas såklart på att ett lämpligt gemål skall uppenbara sig innan mina ägg torkat. Nu till själva grejen....Jag kan, trots min ringa ålder, känna en viss längtan efter barn. Däremot har jag en bild som spelas upp i mitt inre där jag ser att en alltför tidig graviditet m fel kille kommer resulera i att jag blir en ensamstående, fattig, storrökande mamma som hasar runt i mjukisbyxor i den slitna tvårumslägenheten. Min rationella sida vet dock att detta scenario är föga troligt ungar el ej. Ditt inlägg gav mig dock ett visst hopp om att den rätta killen kanske uppenbarar sig när man minnst anar det och att det där med barn och karriär kanske faller på plats så småningom.

Linda sa...

Inget önskvärt att en massa 18-åringar skaffar barn... 18-åringar = de nya fjortisarna. Och jag kan heller inte låta bli att tycka att det faktiskt finns folk som inte ska ha barn överhuvudtaget... det kanske inte ska vara så "lätt" att sätta de små liven till världen? Och vilken jävla värld...

Victoria sa...

Hej Belinda!
Jag vill bara säga att jag ska alldeles strax börja på din andra bok och det ska bli otroligt kul! Jag tycker att du är en jättebra författare.

Angående barnfrågan vill jag jättegärna bli ung mamma, men jag har hört att det blir lättare om man har pojkvän...