fredag 25 juli 2008

Sopranos v Perrelli

Det finns ingen mediamamma maffia. Det är en myt. En maffia bygger på att en liten grupp parasiterar på en stor samhällsgrupp och verkar i det fördolda. Mediamammorna boundar allt dom kan med alla som är rätt bara för att få vara i rampljuset och vara lite sköna. Inget fel med det men det beteendet skulle maffian aldrig anamma, vilja va i rampljuset alltså.

Så det så!


Johodu, parasiter är dom. Får kläder gratis och roffar åt sig grejer på plåtningar och resor till solen för att plåtas på sandstrand med bebis. Det finns i synnerhet en rik mediamama som har rykte om sig att bara gnälla och kräva gratiskläder på plåtningar jämt. Mediamammor roffar också åt sig titeln "Årets Mama" framför "riktiga" mammor som har fem barn men inga pengar OCH bröstcancer och trettio mil till jobbet. Det enda som skiljer maffian från mafian är kanske det med rampljuset då. Samt att "vi" fick Lisa Fabre och dom alla schyssta snubbar som kan lönnmörda.

1 kommentar:

Anonym sa...

Snälla Belinda, jag ryser av förtjusning när jag läser dina sågningar av jämnåriga kollegor i samma stad. Hur gör ni när ni möts? När du möter Lisa Fabre eller Charlotte Perrelli eller vem det nu må vara på NK (eller var man nu stöter på kollegor. Kulturhusets Rum för Barn kanske? ;-)) hur gör du då? Låtsas som ingenting? Eller är du en Linda Skugge där ingenting du skriver är verkliga åsikter? (Fast hur ska du kunna svara på det om du aldrig skriver dina verkliga åsikter? Det var kanske inte en så smart fråga när allt kommer kring, men jag ställer den ändå. )