måndag 21 juli 2008

Kvinnor kan bil

Bilen funkar igen. Nu vet jag hur man använder startkablar och hur länge man ska köra för att batteriet ska laddas och vad allt är som sitter där under huven och ser äckligt smutsigt ut. Det ska jag visa min dotter när hon blir äldre. Så hon slipper kommentarer som "hå hå, ni tjejer asså"...

Har ni tänkt på hur kvinnor alltid sitter bredvid män som kör. Min mamma satt alltid bredvid pappa också. Bara sitter där och läser karta eller stirrar ut genom fönstret. Min man har inget körkort så för oss har det löst sig perfekt.

8 kommentarer:

A.M.O. sa...

För ett halvår sedan frågade min unge mig om tjejer inte kan köra bil. Då blev jag något stressad. "Ehm jo, men inte jag för jag har inget körkort." Då säger ungen "bara pappor kan köra bil". Efter det skickade jag in papper till länsstyrelsen om körkortstillståndet... förhoppningsvis har jag ett körkort innan nästa unge (är på smällen) frågar mig "mamma kan tjejer inte köra bil?"

AH sa...

På vilket sätt är det där ens intressant? Är det verkligen konstigt att kvinnor kan bil idag? Jag trodde att vi hade passerat fjanteristadiet i diskussioner liknande dessa.

Hur vore det om en utav manligt kön startade en blogg och skrev om att "
män också kan laga mat minsann"...vem bryr sig?

Ska vi klappa händerna nu för att du är så duktig som alla andra män o kan "bilar"...jag är kille och jag vet inte ett smack om bilar, men jag kan sjukt mycket om matlagning..so what? Give it a break!!

Malin sa...

I vår familj har vi båda körkort men det är oftast jag som kör. Jag brukar fråga "åka eller köra?" när vi ska någonstans och han åker helst. Jag är trött på alla karlakarlar som tokkör och tanterna som sitter bredvid och inte säger ifrån. Fast jag måste erkänna att jag inte är någon hejjare på hur bilen funkar under huven. Fast jag kan fylla på alla vätskor som behövs. :)

hanna sa...

Det har löst sig bra här också. Min kille tycker att han kör sämre än vad jag gör och jag älskar att köra. Hepp så satt den här rödtotten bakom ratten för det mesta! :)

Carrie sa...

Min man och jag kör var sin bil även när vi ska till samma ställe (bensinpriset och miljöskadan kostar mindre än en skilsmässa mellan oss).
Däremot, om vi absolut måste ta bara en bil, så ger han sig och låter mig köra eftersom han vet att jag svär högre, har ett elakare ordförråd, kan bråka längre än vad han orkar med, och har en helrakad fitta.
(joke, joke Belinda. Publicera inte- i alla fall inte de 4 sista orden).

Helena sa...

Jaaaa, det är alltid männen som kör! Hesmkt störande. Skall icke ske i vår familj!

Belinda sa...

Carrie, ironi har inte alltid fukat så bra för mig men vi försöker... jag behöll det renrakade.

Carrie sa...

Det är ok, Belinda- har man en helrakad fitta blir man aldrig en surfitta. ;-)