tisdag 29 juli 2008

Hanna, shoppa inte åt Kristofer

Hanna, don´t do it. Gå inte med Kristofer och shoppa kläder. Om du stör dig på hans munkjacka eller tycker att han ska ha lite snyggare kavajer, glöm framtiden. Jag vet att det låter drastiskt men du verkar vara en grym ung feministbrud. Du måste hejda dig här på första trappsteget, annars kan det bli rakt ner i bitterfittekällaren om några år. Det börjar med små oskyldiga saker som att bara försöka få sin kille att ändra stil bara aningen, inte mycket, bara skitlite. Några månader senare är du sur för att han aldrig har på sig det ni köpte. Om något år är du aspissed för att han inte går att förändra och att han skiter i dina godhjärtade försök.

Jag kanske överdriver som fan men det jag bara vill säga är: bli inte ihop med någon som ni vill förändra. Det kommer inte att funka, varken i det stora eller det lilla. Det ökar chansen för jämställdhet om man som brud skiter i att göra det. Om man som brud överhuvudtaget skiter i att spegla sig i sin snubbe. Då har man en väldigt bra chans.

Sedan gillar jag ju er och hoppas att ni får barn och hela faderuttan och tänk bara vad snyggt MAMA-numret med er kommer att bli.

3 kommentarer:

Kristofer sa...

Såja! Nu tycker jag vi alla hetsar Hanna att avla fram en liten Ahlströmer, det brukar hon uppskatta!

Och angående kläderna så bör det sägas att det var jag som valde dem. Köper man paltor typ en gång i kvartalet så får man passa på att kitta upp sig ordentligt. Även om jag gillar tanken på att ha en flickvän som personal shopper/stylist. Indeed.

/K

Belinda sa...

Du fattar, jag måste korsridda mot allt bitterfitteri i tid bara... rädda alla unga fina feminster som räddas kan. Men om hon inte behöver räddas är ingen gladare än vad jag är

Hanna Fridén sa...

Belinda! Du behöver inte oroa dig. Jag gillar Kristofer som han är och jag har inga planer på att förändra honom. När vi gick ut och shoppade så var vi väldigt välsynkande. Ibland föreslog jag något, men egentligen var det Kristofer som valde sina kläder själv. Sedan gav jag mestadels råd om passform och så vidare, och hur man skulle matcha kläderna eller vad man hittade de kläder som Kristofer sa att han letade efter. Men nej, jag skulle aldrig få för mig att ändra någon jag är kär i.

Och grejen med att gå ut och shoppa tillsammans är ju knappast att man ska göra om deras stil till sin egen. Bara hjälpa till med att hitta de grejer som DE gillar. Som med kompisar man går ut och shoppar med!

Det är snarare Kristofer som ändrat mig! Jag som plattångar mitt lockiga hår nu och allt sånt, jag är toffeln!